Namnet S*Zios kommer från en bok som heter "På Änglavingar" skrivet av M. Stjerna. Enligt författaren skulle det ha funnits en planet i vår galax för tusentals år sedan som hette Zio. Eftersom jag är en sk sökare till min natur fann jag i boken många intressanta tankar till vår existens och därför var valet av stamnamn en självklarhet.
Stamnamnet S*Zios registrerades 2002-12-17.

Uppfödningen är en gemensam hobby inom familjen men dem aktivaste är jag och dottern Sandra snart 17 år, det är vi två som åker på dem flesta utställningar och aktiviteter.

Innan vi började med någon form av avelsarbete hade vi haft katt i ca 10 år. När våran första kull föddes 2001 var det en ny spännande värld som öppnade sig med många olika möjligheter men med stort Ansvar.

S*Zios uppfödning av skogkatter är liten, vi vill inte reproducera katter utan har 1 eller max 2 kullar om året. I avelsarbetet har vi som målsättning att få fram sunda och friska katter som är fria från defekter samt rastypiska med bra mentalitet.
Sedan starten har vi haft 15 kullar och varje kull får mycket tid och omsorg. Kattungarna lever dem första veckorna i enskildhet med sin mamma och vi tar inte emot besökare förrän kattungarna är ca 4 -5veckor gamla. Dels behöver mamman lugn och ro och för det andra så har kattungarna inte så bra immunförsvar när de är små.

Vi säljer katter i första hand till sällskap men den som vill får gärna ställa ut sin katt, det är bara roligt och jag hjälper gärna till om en kattungeköpare vill ställa ut sin katt.
När du som köpare vill köpa en kattunge av oss, vill vi givetvis att du kommer och besöker oss, träffar både mamman och förhoppningsvis pappan till kattungarna. För varje kattunge är en egen liten individ med egna behov och egenskaper som de ärvt efter sina föräldrar. Vissa vill somna i famnen och andra föredrar ensamhet på soffan. Med tiden kommer kattungen att utveckla även andra egenskaper och beteenden, beroende på miljön och vilka förutsättningar den får förstås. Därför är det viktigt att köpet blir bra för alla partner, alla ska trivas med varandra i många år för katter brukar leva omkring 10-15 år, ibland längre.

För mer information är du hjärtligt välkommen att höra av dig, tveka inte utan slå en signal eller maila, det är alltid roligt att prata katt eller om du har andra frågor/funderingar ang kattköp.

 

Kontakt info:

Monica

mobilen: 072-225 95 51
e-post: monicagronroos@hotmail.com